top of page

Claude Cartier aneb burgundská symfonie

Na začátku byl obchod s interiérovými doplňky v Lyonu a teď je z toho jedna z dalších opěvováných realizací a rozhodně nebude poslední od designérky s franzcouzským šarmem Claude Cartier.

Promyšlená kompozice, kde prim hraje křeslo Fjord od Patricii Urquioly. Rozhodně dobrá volba, křeslo vychází z tradčního skandinávského tvarosloví výborně se tedy doplňuje s kobercem, který svým vzezřením dává znát, že si pohrává s prvky lidové tvořivosti v moderním hávu.

Masa krbu úmysleně zvýrazněná a protažená do mezipatra spolu s vysokými okny nám jasně říká, jak důležitou roli zde hraje prostor vzduch světlo a volnost - prvky, které prostupují celým domem.

Dřevěné schodiště prvek, který dal jasný směr a opakuje se na jídelním stole, kuchyňské lince či na jednoduchých detailech u jídelních židlí nebo stolku v obývacím prostoru

Celý prostor krásně funguje a tvoří dokonalou harmonii díky opakování jednoduchých základních prvků jako je neutrální podklad - bílá, doplněný černou a světlé dřevo, dynamiku pak vnáší akcenty ve formě hořčičné žluté a červené, které vstupují rafinovaně do hry ve vhodný okamžik a v přiměřené míře.


JIŽ BYLO NAPSÁNO...
bottom of page