top of page

Tom Dixon


Designérská ikona, která každý rok představuje novinky jak na veletrhu v Paříži, tak i v Miláně. Nutno podotknout, že jeho design vážně baví. Je to takové šťavnaté. Má to jakýsi nádech idustriálna, ale zároveň si to ponechává dost prostoru k tomu, aby měl člověk pocit, že jde o šperk. V roce 2002 si založil vlastní studio a stále pracuje pro jednu z předních značek ve světe designu Cappellini.

Jedním z nejznámějších počinů, které teď můžete vídat vcelku často v interiérech je světlo Beat. Jde už téměř o ikonu designu, z ručně tepané mosazi, inspirovanou indickým subkontinentem. Variací je nespočet, stačí si vybrat, krom klasické černé je tu i bílá či šedá. Zároveň variací typových je nespočet. Máme tu stojací lampu i závěsné svítidlo, ale přiznejme si klasikou je černá a tři základní druhy závěsného světla, povedený vkusný a prostě neskutečně vzrušující designový kousek.

Legendou je i první z Dixonových prací židle S-chair. Určitě ji znáte, ono už je to více méně retro, rok 1980.

A pokud Vám to nic neříká, tak třeba Jack?

Ale já mám v současné chvíli nejradši světlo Etch. To je v tuhle chvíli ten industriální šperk v interiéru. No posuďte sami.

Tenké pláty perforovaného kovu, pospojované k sobě. Ve čtyřech různých variantách - černá, stříbrná, měď a zlato. Různé velikosti a cena vzhledem k ruční výrobě zas takovou pálkou není. Výborná alternativa všemi používaného světla Beat pro interiér.

Tomem Dixnem startujeme sérii "Seznam se s tou ikonou!", joo půjde o produktové designéry, přeci chcete vědět o koho jsou ty skvosty ve Vašich interiérech ne?:)


JIŽ BYLO NAPSÁNO...
bottom of page