top of page

Ložnice 1000 + jedna

U příležitosti nadcházejícího workshopu v sobotu 1.4.2017 na téma ložnice: https://www.naucmese.cz/kurz/loznice-hodna-zmeny-navrhni-to-a-bydli, si dáme porci inspirace:)

Jak tedy mohu pojmout ložnici? Inu, sledujte a kochejte se:)

Může být neotřelá a extravagatní, ale cítíte tam ten nádech exotiky a tak trochu kovboje??

Může být lehká a stroze jednoduchá až přímo sterilní, Jak krásně zútulnit ji ale dokáže dřevěný strop.

Dřevo v ložnici bude klasika a to ne jenom kvuli tomu, že došlap na dřevo ráno je příjemnější než na dlažbu, ale kvůli jakémusi teplu které z něj vyzařuje a tady nám zabydlení slušně dotváří i koberec a závěs v neutrální barvě, ale představte si, že by tam nebyly. Strohé že, něco tomu chybí.

Trochu eklektického nádechu s mírnou okázalostí ve formě lampiček. Tahle ložnice je pro otrlé, ne jenom kvůli tomu, že jsou zde použity rádoby protichůdné styly. Všímejte si těch protikladů a niancí, které k sobě nejdou, ale vlastně dohromady tvoří dost ucelený styl. Výmalba a lišta u stropu - klasická věc třeba z Anglie. Stříbrné stolky ala vezmeme trochu zámecké okázalosti ale šmrncnem to industriálem. Lampičky kámen a kov nestárnoucí kombinace. Neonové pruhy na polštáři - moderna bijící do očí. Prošívané povlečení nádech venkova. Hm, ale dobré že?

A tady někdo žije v lese... žije v lese:) Myslím, že za zmínku stojí tapeta - trochu připomíná kresbu dřeva a působí přirodním dojmem, doplňuje se krásně s čelem postele, které je čalouněné a tedy podtrhuje tu venkovnskou atmosféru. O trofeji a chlupatých polštářích není ani třeba mluvit.

Rustikální dojem - klasika co vládne. Dřevěné obložení a kostka doplněná cestovatelským duchem ve formě nočních stolků a ano co by to bylo za rustikální interiér s vůní venkova bez květin.

A taková typická dnešní ložnice ala Ikea ale s nápadem. Všiměte si té parádní stavitelné police za postelí.

Tak co vybráno? Inspirováno? 1.4. se na to vrhneme:) Místa ještě jsou, takže máte-li chuť tvořit neváhejte a přidejte se!


JIŽ BYLO NAPSÁNO...
bottom of page